Agenda

BUITENGEWONE ACTIVITEITEN

Vrijdag 21 mei om 14h bij Avansa in Sint-Niklaas: een bijeenkomst met studenten van de VUB die een studie maken over de asbestproblematiek in het Land van Waas

Dinsdag 31 mei 2020 19u Bibliotheek Sint-Niklaas de presentatie van het boek ‘Christiane Thijs een biografie’

Vrijdag 10 juni om 12u45 Abestwijs een bijeenkomst in het Industiemuseum waar tevens het boek ‘Christiane Thijs  een biografie’ werd voorgesteld.

  

Zaterdag 23 juli is er een bijeenkomst met de vrijwilligers die samenwerken met STOFFvzw. Het gebeurt bij Café Congé in Sint-Niklaas.

Op de zaterdagavonden van 22 oktober, 26 november  en 17 december zijn er in samenwerking met de vzw Singeling de zogenaamde kerkhofwandelingen en theaterproject op het oude kerkhof van Sint-Niklaas, bij die gelegenheid spreekt Johan De Vos er bij het grafje van Christiane Thijs.

op maandag 5 december laat het stadsbestuur van Sint-Niklaas een tomografie uitvoeren van de moerbeiboom in het Brouwershof aan de Hazewindstraat, leden van Stoffvzw zijn aanwezig en interviewen buurtbewoners.

Op donderdag 8 december is er een eerste afspraak met Bart Pieters van de hogeschool Odisee in het vooruitzicht van een nieuwe samenwerking met scholen in het Land van Waas.

Op zaterdag 10 december organiseer Laureline Soubry een free podium in haar woning aan Tereken. Bij die gelegenheid bespreekt Johan De Vos een complexe foto. De opbrengt van de namiddag en avondactiviteiten gaat naar STOFFvzw.

Donderdag 15 december organiserende vereniging Hulstaert, kunstenares Frida Van de Winkel en STOFFvzw een ‘gesprek rond één tafel’ in Hulst over mee-leven, herdenken en de omgang met verdriet in relatie tot de asbestslachtoffers.  foto Frida Van de Winkel

Zondag 1 januari 2023. het nieuwe bestuur van STOFFvzw treedt in werking. Het bestaat uit Marleen Vael, voorzitter – Pieter Heymans, secretaris – Lieven Nollet en Johan De Vos, leden.

Woensdag 18 januari, Kerk en Leven publiceert op de laatste pagina een lang artikel over STOFFvzw. De auteur is Christof Bouwenaerts.

Donderdag 26 januari, Johan De Vos houdt een lezing over STOFFvzw en zijn biografie over Christiane Thijs voor de Lions club van Sint-Niklaas.

Woensdag 8 februari organiseert STOFFvzw in samenwerking met het vrouwencentrum een ‘gesprek rond één tafel’ rond mede-leven en herdenken in relatie tot de asbestslachtoffers.

Abonneer u op ons tijdschrift:

met de A van Asbest en Archief

Het  tijdschrift van STOFFvzw is dun en klein van formaat, maar het wil op den duur een archief worden van wat asbest aanrichtte, aanricht en nog zal aanrichten in ons Land van Waas. Het verschijnt vier keer per jaar  op de 20ste van maart, juni, september en december.

Een steun abonnement kost € 50.00, een gewoon abonnement € 20.00 inclusief verzendingskosten. Abonneren  kan via onze leden of via storting op onze rekening BE95 7390 1727 1758  van STOFFvzw Sint-Niklaas. Vermeld uw naam, post- en mailadres.